perjantai 13. joulukuuta 2013

Ja taas mennään...

Ja taas mennään...

Santa warmeri juuri ja juuri säilyy jouluun. Olen sitä antanut joululahjaksi kavereille varmaan 10 pulloa, mutta itse olen pahin tuholainen. No jää sitä nyt jouluksi 4 pulloa ja party kegi, eiköhän se riittäne. Maistuvaa on tosiaan, taidan tehdä toistekkin kun menekki on taattu.


Santan jälkeen pöntössä käväsi Pasin eka V2. Eli Cooperssin "Lager" saaz humalien kera. Kerrassaan
helposti juotava sauna juoma, ja sitähän se todellakin on, jäljellä muutama hassu puteli.



Kuukausi sitten laitoin pöhisemään Muntonsin Old Conkerwood Black Alen. Käyntiin laitettaessa tuoksu oli todella maukas, pehmeä ja maltainen. Se viihtyi käymistonkassa 2vko suoraan. Pullottaessa tuoksu oli suorastaan hurmaava, teki mieli laittaa tuoppiin suoraan mutta tiukalla itsekurilla se päätyi pulloihin ja party kegeihin. Sittemmin se on ollut myös 2vko lämpöisessä pullossa. Tänään koittaa päivä jolloin pääsee vihdoin sitä maistelemaan pitkän odotuksen jälkeen.


Yhden satsin ainakin teen vielä uutteen pohjilta. Tavoitteena on tehdä jälkkäri stout, makea, suklainen, keksinen, kahvinen. Kuin suklaa keksi kahvilla, samaan aikaan suussa. Siihen kunnon voltit ettei montaa tee edes mieli napostella. Pohjana on Muntonsin Imperial Stout, siihen vähän steepattuna suklaa ja paahdettua mallasta, kaakao nibsejä ja espressoa, humalana Fuggles. Saas nähdä mitä tuleman pitää.

Eilen käväsin parin toverin järjestämällä kotiolut kurssilla. Oli ehkä vähän liian alkeista lähtevä meikäläiselle mutta kiva oli jutella oluen tiimoilta. Mukaan kurssilta jäi vinkki mäskäys/keitto kattilasta. Ja tilattuahan se tuli, ei lapon 300eur hintaan vaan saksanmaalta 148eur kotiin tuotuna. Samalaite eri nimellä. Nyt pääsee tutustumaan oikeaan BIAB maailmaan, ja maailma on avoin...ja mopo on lähdössä lapasesta ROK ROK!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti